Αρχική Δραστηριότητα Εισηγήσεις στο Δ.Σ. Παρέμβαση - Εισήγηση για το Δικαστικό Μέγαρο
Παρέμβαση - Εισήγηση για το Δικαστικό Μέγαρο PDF Εκτύπωση E-mail
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ
«Παρέμβαση του Δ.Σ. στην Επιτροπή Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου»

Προς τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του ΔΣΛ

 
Σε σχέση με την διεκδίκηση των συγκεκριμένων αιτημάτων μας αναφορικά με το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, όπως αυτά διατυπώθηκαν με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, μετά την αποχή μας την 03-12-2009, έγιναν γνωστές μέσω του ημερήσιου τοπικού τύπου δυο αντιδράσεις από την πλευρά της πολιτείας.
Η πρώτη ήταν η απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη στην ερώτηση του Λαρισαίου Βουλευτή κ. Α. Ροντούλη ότι «μέχρι το τέλος του Α’ Εξαμήνου του 2010 θα ολοκληρωθεί η μελέτη του έργου «Εκσυγχρονισμός Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας» για την εκπόνηση της οποίας έχει ενταχθεί πίστωση ύψους 1.000.000 ευρώ στον προϋπολογισμό του Ταμείου Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ) για το έτος 2009» ενώ «Μέχρι τότε για την αντιμετώπιση των αναγκών επισκευής και συντήρησης του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης, το οποίο κατασκευάστηκε τη δεκαετία του '60, θα διατεθούν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προυπολογισμού ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ πιστώσεις, αφού εξετασθούν τα σχετικά αιτήματα κατά προτεραιότητα».
Η δεύτερη προέκυπτε μέσω ανακοινώσεων – απαντήσεων της Γραμματείας του Εφετείου Λάρισας και του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων σε σχόλιο της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, σύμφωνα με τις οποίες είναι ανακριβές ότι διατέθηκαν χρήματα για την επισκευή των ανελκυστήρων και για τη θέρμανση, ήλθε απλώς στις 07.01.2010 εγκριτική απόφαση του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ για τη διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού η οποία εκδόθηκε στις 23.12.2009.
   
Εν τω μεταξύ η κατάσταση δεν παραμένει απλώς στάσιμη, αλλά είναι ήδη χειρότερη αφού και πάλι λειτουργεί μόνον ο ένας ανελκυστήρας και μάλλον είναι θέμα χρόνου και η βλάβη αυτού, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εν γένει λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.
    
Ενόψει της δυσφορίας των συναδέλφων και των άλλων εργαζομένων στο χώρο της Δικαιοσύνης για την μονιμότητα του προβλήματος το οποίο δυσκολεύει αφόρητα την επαγγελματική τους καθημερινότητα, προτείνουμε την παρέμβαση του Δ.Σ του συλλόγου μας στην Επιτροπή Διοίκησης του Μεγάρου, με στόχο την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ειδικότερα ζητούμε όπως με απόφαση του Δ.Σ. ζητηθεί από την κ. Προϊσταμένη του Εφετείου Λάρισας, η έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Διοίκησης του Μεγάρου σε διευρυμένη συνεδρίαση με τη συμμετοχή των μελών του Προεδρείου του Δ.Σ.Λ. και των μελών του Προεδρείου του Συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων και θέματα συζήτησης:
    
1. Ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το ζήτημα  της επισκευής των ανελκυστήρων, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά και για όλα τα προβλήματα του Μεγάρου.  Ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων με στόχο την βελτίωση της κατάστασης.         
2. Παραχώρηση επιτέλους χώρου στο αρχείο του  Πρωτοδικείου στο 4ο όροφο για εγκατάσταση φωτοτυπικού μηχανήματος, με βάση ληφθείσα ήδη απόφαση του ΔΣ, γεγονός που θα διευκολύνει δικηγόρους και πολίτες, ενώ θα ανακουφίσει και την λειτουργία των ανελκυστήρων.

Γι' αυτό, ζητούμε κ. Πρόεδρε, να τεθεί το παραπάνω θέμα σε άμεση τακτική και εντός της εβδομάδας συνεδρίαση του ΔΣ, άλλως έκτακτη, προκειμένου μετά από συζήτηση να ληφθεί και η σχετική απόφαση.
    Παρακαλείται ο κ. Διευθυντής να προβεί στην πρωτοκόλληση της παρούσας και να διανείμει αυτήν στα μέλη της Δ.Σ. μετά της ημερήσιας διάταξης.
Λάρισα 16 Φεβρουαρίου 2010
  Με τιμή
Δ.Κατσαρός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ
Χ.Νότας, Γ.Γραμματέας
Χ.Μπατζιανούλης, Ταμίας
Β.Καραίσκος, Σύμβουλος
Δ.Ψαρογιώργος, «
Σ.Καλογεράς, «
Τ.Τσάτσαρος, «
Α.Γραβάνης,»
 

All rights reserved. Copyright 2006-2014 spdl.gr. Designed & developed by IRiS Design. Checked at January 2014.