Αρχική Δραστηριότητα Εισηγήσεις στο Δ.Σ. Εισήγηση για ζήτημα εργαζόμενων STAGE
Εισήγηση για ζήτημα εργαζόμενων STAGE PDF Εκτύπωση E-mail
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ
«Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στα προγράμματα STAGE»

Προς τον κ. Πρόεδρο του ΔΣ του ΔΣΛ                       

Εδώ   και αρκετές ημέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα των εργαζομένων στα προγράμματα STAGE, με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των ιδίων, με αντιπαράθεση των πολιτικών δυνάμεων, με ποικίλες αναφορές και σχόλια της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ασφαλώς την πολιτική πτυχή του και ορθά αναδεικνύεται στην προκειμένη περίπτωση αφού μια διαχρονική πρακτική εκδηλώθηκε στη βάση του εμπορίου ελπίδας για εργασιακή αποκατάσταση νέων ανθρώπων. Έχει όμως και πολλές ακανθώδεις νομικές πτυχές αλλά και πλευρές που έχουν να κάνουν με  την δεοντολογία άσκησης της δικηγορίας.

Ηδη, υπάρχουν δημοσιεύματα με γενικόλογες και αόριστες αναφορές  σε δικηγόρους που δήθεν εφαρμόζουν πρακτικές αντίθετες προς την δεοντολογία μας με στόχο την άγρα πελατείας και τον ευκαιριακό πλουτισμό. Παράλληλα και στη περιοχή μας λέγονται διάφορα, αόριστα σε κάθε περίπτωση, περί αμοιβών που ζητούνται από γραφεία Αθηνών  και όχι μόνον, [προκαταβολική λήψη τέτοιας αμοιβής κατ’ άτομο η οποία ουσιαστικά καλύπτει και την περίπτωση αποτυχίας κ.λ.π] τα οποία σε κάθε περίπτωση στοχοποιούν συναδέλφους και βλάπτουν το κύρος των δικηγόρων συνολικά. Στο βαθμό όμως που υπάρχουν τέτοια συγκεκριμένα περιστατικά, αυτά πρέπει να καταγγελθούν και να τύχουν της προβλεπόμενης θεσμικής αντιμετώπισης. Σε  μια τέτοια υποτιθέμενη περίπτωση  έχουμε εκδήλωση του αρνητικού φαινομένου της περαιτέρω εκμετάλλευσης της θέσης και της αγωνίας των ανθρώπων αυτών για τη λύση του προβλήματός τους, που βέβαια, δεν σχετίζεται με το κυρίαρχο  δικαίωμα του δικηγόρου να λαμβάνει αμοιβή για κάθε εργασία δικαστική και εξώδικη το οποίο προκύπτει από το νόμο και πρέπει να επισημαίνεται προς κάθε κατεύθυνση.  

Εν τω μεταξύ, στο σύλλογό μας κατετέθη αίτηση μελών της συντονιστικής επιτροπής εργαζομένων STAGE Ν.Λάρισας με την οποία ζητούν να τους ενημερώσει δικηγόρος που θα ορίσει ο σύλλογός μας, για μια σειρά νομικών ζητημάτων ο οποίος ζητούν να παρευρεθεί προς τούτο στη συγκέντρωση που οργανώνουν την 18-11-2009 στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Στη σχετική  ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο τοπικό τύπο για την εκδήλωση προαναγγέλλεται (;) μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι θα ενημερωθούν από το σύλλογό μας για τις νομικές πτυχές του ζητήματος.

Ενόψει των παραπάνω, ζητούμε την έκτακτη σύγκληση του ΔΣ προκειμένου μέσα από την ανταλλαγή απόψεων να προκύψει ο τρόπος της παρέμβασης του συλλόγου μας στο  σοβαρό ζήτημα των εργαζομένων στα προγράμματα STAGE.

Παρακαλείται ο κ. Διευθυντής να προβεί στην πρωτοκόλληση της παρούσας και να διανείμει αυτήν στα μέλη του Δ.Σ.

    Λάρισα 16 Νοεμβρίου 2009
  Με τιμή
Δ.Κατσαρός Αντιπρόεδρος του Δ.Σ
Χ.Νότας, Γ.Γραμματέας
Χ.Μπατζιανούλης, Ταμίας
Β.Καραίσκος, Σύμβουλος
Δ.Ψαρογιώργος, «
Σ.Καλογεράς, «
Τ.Τσάτσαρος, «
Α.Γραβάνης,»
 

All rights reserved. Copyright 2006-2014 spdl.gr. Designed & developed by IRiS Design. Checked at January 2014.