Αρχική Δραστηριότητα Εισηγήσεις στο Δ.Σ. Αίτημα για γραμματέα Εφετείου (σχετικά με φωτοτυπικό 4ου ορόφου)
Αίτημα για γραμματέα Εφετείου (σχετικά με φωτοτυπικό 4ου ορόφου) PDF Εκτύπωση E-mail

Προς τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Δ.Σ.Λ
    
          Κύριε Πρόεδρε
          Όπως σας είναι γνωστό, την Παρασκευή 22-10-2010 ο Διευθυντής του Συλλόγου μας κ. Αντώνης Δέλκος στα πλαίσια απόφασης του ΔΣ ενεργούσε για την τοποθέτηση φωτοτυπικού μηχανήματος στον 4ο όροφο σε συγκεκριμένη αίθουσα και εμποδίστηκε προς τούτο από την Γραμματέα του Εφετείου Λάρισας κ. Ε.Τ, η οποία σε σχετική διαμαρτυρία του, τον κάλεσε « να πείς στον Πρόεδρο να πάει στον Π…….. όταν θα είναι εδώ».
         Θεωρώ ότι η συμπεριφορά της προαναφερόμενης Γραμματέως η οποία όπως γνωρίζετε είναι επαναλαμβανόμενη είναι ταυτόχρονα κατάφωρα προκλητική και προσβλητική προς το Σύλλογό μας και δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη.
         Ζητώ λοιπόν κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ την 12:00μ.μ πρίν την έκτακτη Γεν.Συν. την 26-10-2010 να προταχθεί η συζήτηση του θέματος και να ληφθεί απόφαση με την οποία να απαντάμε στην παραπάνω συμπεριφορά, αφενός μεν λόγω του ότι το συγκεκριμένο ζήτημα εκκρεμεί από καιρό, αφετέρου δε διότι έχουμε υποχρέωση άμεσα να προστατεύσουμε το κύρος του Συλλόγου το οποίο πλήττει βάναυσα η συγκεκριμένη Γραμματέας, η οποία ως φαίνεται εννοεί να μη σέβεται ούτε τα θεσμικά όργανα Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας και ούτε βεβαίως τον ΔΣΛ.
         Ενόψει των παραπάνω, προτείνω στο ΔΣ, καταρχήν, να απευθυνθεί επιστολή προς τον Προιστάμενο του Εφετείου Λάρισας κ. Π… με το παρακάτω περιεχόμενο:
       
           «Κύριε Πρόεδρε
           Με την υπ’ αρίθμ.1/10 απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, αποφασίστηκε μεταξύ των άλλων ομόφωνα και : «…Να παραχωρηθεί, εν μέρει, στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας ο χώρος του αρχείου του Εφετείου και ύπαρξης των πειστηρίων του, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας και συγκεκριμένα να παραχωρηθεί ο αριστερά ευρισκόμενος χώρος αυτού, ώστε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας να τοποθετήσει σ’ αυτόν φωτοτυπικό μηχάνημα, αφού προηγουμένως, 1) μεταφερθεί το αρχείο του Εφετείου στον υπολειπόμενο δεξιό χώρο αυτού και 2) διαχωρισθεί με γυψοσανίδα, δαπάνης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, χώρος του 4ου ορόφου και σε αυτόν τον αριστερά όπως βλέπουμε ευρισκόμενο , που είχε παραχωρηθεί στον Σύλλογο Δικαστικών Υπαλλήλων, με την υπ’ αρίθμ. 5/5-12-06 απόφασης της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας μετακινηθούν και τοποθετηθούν τα πειστήρια του Εφετείου, στον δε δεξιό όπως βλέπουμε χώρο τα αντικείμενα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, που παρανόμως είχε καταλάβει τον χώρο αυτό του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων. Για την ισχύ της σχετικής για το θέμα αυτό απόφασης της Επιτροπής τίθεται η αναβλητική αίρεση της προσκομιδής από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου περί ανάληψης της δαπάνης και μερίμνης για την τοποθέτηση του ως ανω διαχωριστικού με γυψοσανίδα» .
          Σημειωτέον ότι η παραπάνω απόφαση ελήφθη μετά από επιτόπια αυτοψία των μελών της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.
          Σε εκτέλεση της παραπάνω ομόφωνης απόφασης και αφού προσκομίστηκε η ως ανω απόφαση περί ανάληψης της δαπάνης, κατασκευάστηκε ηδη με δαπάνες του Συλλόγου μας το διαχωριστικό, η πόρτα της αίθουσας των δικαστικών υπαλλήλων και η απαραίτητη καλωδιακή γραμμή για τον ηλεκτροφωτισμό  της.
          Την Παρασκευή 22-10-2010 ο Διευθυντής του Συλλόγου κ. Αντώνης Δέλκος, στα πλαίσια των καθηκόντων του βρέθηκε στον 4ο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου προκειμένου να επιμεληθεί των εργασιών για την διεκπεραίωση τοποθέτησης του φωτοτυπικού μηχανήματος, πλήν όμως συνάντησε την άρνηση της Γραμματέως του Εφετείου Λάρισας κας Ε. Τ., η οποία αδιαφορώντας για την ως ανω απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης τον εμπόδισε να προχωρήσει στο καθάρισμα της αίθουσας λέγοντάς του « ..να πείς στον Πρόεδρο να πάει στον Π………… όταν θα είναι εδώ». Πρέπει να τονίσουμε ότι η ως ανω υπάλληλος και άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν μετά την έκδοση της ως ανω απόφασης εξεδήλωσε με κραυγές και φωνασκίες την άρνησή της να σεβασθεί την ως ανω απόφαση !!!!!!.
           Ασφαλώς και μπορούμε να προστατεύσουμε το κύρος του Συλλόγου μας με διάφορες νόμιμες ενέργειες αλλά και με δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς και απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, δεδομένου ότι το ζήτημα ενδιαφέρει και τους πολίτες οι οποίοι προσέρχονται για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους στις υπηρεσίες του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.
             Καταρχήν όμως θέτουμε υπόψη σας την συμπεριφορά της συγκεκριμένης Γραμματέως δεδομένου ότι πρωτίστως προσβάλει το κύρος της Επιτροπής Διοίκησης του Μεγάρου, σαφώς δε και του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, τον οποίο επιπλέον προκαλεί βάναυσα και θρασύτατα σε σημείο που να εξαντλεί κάθε όριο υπομονής. Πέραν αυτών όμως, ανακύπτουν εύλογα ερωτήματα μερικά από τα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να σας θέσουμε αναμένοντας την έμπρακτη απάντησή σας:       
          Π.χ Από πού αντλεί την δύναμη να εκδηλώνει την απείθειά της προς την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας; Μήπως έχει «πλάτες γερές» και αυτός είναι ο λόγος της προκλητικής συμπεριφοράς της; Οι αποφάσεις της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας τελούν και δεν το γνωρίζουμε υπο την έγκριση της κας Τ.., οπότε από τούδε και στο εξής θα πρέπει να απευθυνόμαστε σ’ αυτήν;       
           Κύριε Πρόεδρε. Μας λυπεί πραγματικά το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε να εντάξετε την προπεριγραφόμενη συμπεριφορά στο χώρο της αποφασιστικής σας αρμοδιότητας. Είναι όμως προφανές ότι έχουμε καθήκον να το κάνουμε.  
          Γι αυτό, καταγγέλουμε ενώπιόν Σας την κ. Ε.Τ και ζητούμε να πράξετε τα κατά νόμον για τα οποία σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε.
          Αυτονόητα, σας δηλώνουμε ότι επιθυμούμε να λάβουμε γνώση της δυνατότητάς μας για περαιτέρω συνέχιση των διακοπεισών ενεργειών μας  σε εκτέλεση της παραπάνω απόφασης της Επιτροπής Διοίκησης του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.»
          Παρακαλείται ο κ.Διευθυντής να πρωτοκολλήσει την παρούσα.

Λάρισα 25 Οκτωβρίου 2010
Με τιμή
Δημ.Κατσαρός

 

All rights reserved. Copyright 2006-2014 spdl.gr. Designed & developed by IRiS Design. Checked at January 2014.