Αρχική Ενημέρωση Δελτία τύπου "Μην τρομάζετε κ. Υπουργέ..."
"Μην τρομάζετε κ. Υπουργέ..." PDF Εκτύπωση E-mail
«Μην τρομάζετε κ. Υπουργέ…»

Επίσημη επίσκεψη στη Λάρισα πραγματοποίησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που διεξήχθη μεταξύ 13-15 Νοεμβρίου 2009 στην πόλη μας. Όπως είναι φυσικό διάφοροι θεσμικοί φορείς του χώρου της δικαιοσύνης εξέφρασαν την επιθυμία να τον συναντήσουν, προκειμένου να θέσουν υπόψη του διάφορα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του. Ξεχωρίζει μεταξύ των ζητημάτων αυτών το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, το οποίο κατόπιν πρωτοβουλίας της παράταξής μας στο Δ.Σ. του Δ.Σ.Λ., αναδείχθηκε επιτέλους ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την πόλη και αποτελεί εσχάτως περιεχόμενο πολλών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων.

Θα ανέμενε κανείς από τον οικοδεσπότη Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, στο μέγαρο του οποίου εξάλλου διεξήχθησαν οι εργασίες της Ολομέλειας, να υποδεχθεί και να καλωσορίσει τον κ. Υπουργό με πανηγυρική συνεδρίαση του Δ.Σ. εγχειρίζοντάς του παράλληλα και υπόμνημα με τα ζέοντα θέματα της Δικαιοσύνης στην πόλη μας. Επίσης θα ανέμενε κανείς να βρεθεί τρόπος πραγματικής και αξιοπρεπούς επικοινωνίας του υπουργού με τους εκπροσώπους των δικαστικών και σωφρονιστικών υπαλλήλων που τον ανέμεναν, αλλά και με τους άλλους τοπικούς παράγοντες.

Αντ’ αυτών τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν στο Μέγαρο των Δικηγόρων της Λάρισας όχι οι Δικηγόροι, αλλά γονείς των κατηγορουμένων για τα γεγονότα του περσινού Δεκεμβρίου. Παρά την ιδιαίτερη κοινωνική διάσταση την οποία έχει το συγκεκριμένο θέμα, αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι για τη συνάντηση αυτή δεν ενημερώθηκαν όλοι οι φυσικοί συνήγοροι των κατηγορουμένων, παρά μόνον ο άμεσος επαγγελματικός συνεργάτης του προέδρου του Δ.Σ.Λ., ο οποίος και ήταν ο μοναδικός δικηγόρος που παρέστη. Έτσι και το θέμα αυτό, μοιραία προέκυψε σαν μία σκηνοθετημένη επίδειξη ισχύος του δικηγορικού  γραφείου του  προέδρου του Δ.Σ.Λ., στα μάτια πολλών συναδέλφων που διατύπωσαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για την αντίληψη που έχει ο ίδιος για το αξίωμά του, τον θεσμικό ρόλο του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά (κυρίως) για την επίλυση των προβλημάτων  της Δικαιοσύνης που ταλανίζουν εκατοντάδες δικηγόρους αλλά και πολίτες στο Νομό μας.

Χαρακτηριστικό της συνδικαλιστικής του νοοτροπίας είναι ότι όταν κατά το χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην εξαγγελθείσα προειδοποιητική αποχή που  ομόφωνα αποφασίστηκε από το Δ.Σ. για την κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου, αναφώνησε «Μην τρομάζετε κ. Υπουργέ»!!! Ευτυχώς, το κενό της συνδικαλιστικής του ανυπαρξίας, κάλυψαν με τις παρεμβάσεις τους στη συνέχεια ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλης και οι παριστάμενοι βουλευτές του Νομού κ.κ. Αντ. Σκυλλάκος και Αστ. Ροντούλης που ανέδειξαν το θέμα του Δικαστικού Μεγάρου. Όπως ήταν φυσικό, «καθησυχασμένοι» τόσο ο κ. Υπουργός όσο και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Γ.Γ. του Υπουργείου όχι μόνο δημόσια δέσμευση δεν ανέλαβαν, αλλά ούτε καν αναφορά έκαναν στο θέμα.

Θεωρούμε απαράδεκτη, απαξιωτική και προκλητική έναντι κάθε συναδέλφου τη συμπεριφορά του προέδρου του Δ.Σ.Λ. κ. Σαμαρά, την οποία αποδοκιμάζουμε με κάθε τρόπο. Ενημερώνουμε -έχοντας πλήρη επίγνωση της θεσμικής ευθύνης που φέρουμε απέναντι στον κάθε μαχόμενο δικηγόρο- ότι δεν θα επιτρέψουμε την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών στο μέλλον με κανέναν τρόπο.
 

All rights reserved. Copyright 2006-2014 spdl.gr. Designed & developed by IRiS Design. Checked at January 2014.