Αρχική Ενημέρωση Δελτία τύπου Ψυχραιμία κύριε Πρόεδρε
Ψυχραιμία κύριε Πρόεδρε PDF Εκτύπωση E-mail

 

Ανακοίνωση-Απάντηση της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων

Λάρισα 14-5-2009

«Ψυχραιμία  κ. Πρόεδρε»

Στις 14-5-2009, δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας αναφορικά με την πραγματοποιηθείσα στις 12-5-2009 εκδήλωση της «Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων», το περιεχόμενο της οποίας (ανακοίνωσης) –ακόμη και στους γνωρίζοντες τις τακτικές και τη νοοτροπία του υπογράφοντος-  προκάλεσε αρνητική κατάπληξη. Επιστρέφοντας κατ’αρχήν στον κ. Πρόεδρο τους χαρακτηρισμούς που μας αποδίδει, δεν μπορούμε παρά να του απαντήσουμε ως εξής:

 

κ. Πρόεδρε,

Οι «απολογιστικές της δράσης τους» εκδηλώσεις συνδικαλιστικών και λοιπών παρατάξεων και συλλογικοτήτων είναι αναφαίρετο δικαίωμα τους, πλην όμως προϋποθέτουν να υπάρχει πράγματι η «δράση» της οποίας θα γίνει απολογισμός, στην οποία υμείς, εν πλήρει αντιθέσει με ημάς, υπολείπεστε. Όπως δε είναι προφανές, σε καμία περίπτωση οι εκδηλώσεις αυτές δεν υποκαθιστούν και δεν συγχέονται με τις αντίστοιχες Γενικές Συνελεύσεις. Επί της ουσίας:

Οι ύβρεις, οι αφορισμοί, οι ανέξοδες, επιγραμματικές και αόριστες αναφορές σε πρόσωπα και πράγματα και πρωτίστως οι ανακρίβειες που μετήλθατε εν προκειμένω, επ’ ουδενί συνιστούν απάντηση στην παράθεση της δραστηριότητας μας και στη βάσιμη και τεκμηριωμένη κριτική που σας ασκήσαμε. Όλα όσα ειπώθηκαν από τους ομιλούντες στην εν λόγω εκδήλωση, είτε αφορούσαν στη δράση μας είτε στην κριτική στο πρόσωπο του προέδρου,  είναι απολύτως βάσιμα. Κάλλιστα άλλωστε μπορούμε να σας διαθέσουμε μαγνητοφωνημένο όλο το περιεχόμενο της εκδήλωσης (εάν δεν το διαθέτετε ήδη) και δημοσίως να μας πείτε σε ποιο ακριβώς σημείο θεωρείτε ότι υπήρξαμε υβριστές, συκοφάντες, καπηλευτές ή οτιδήποτε άλλο, όπως μας κατηγορήσατε.

Όσον βέβαια μας αφορά, ευθαρσώς και μετά λόγου γνώσεως, σας απαντούμε ότι όλα όσα μας καταλογίζετε για δήθεν δόλια ή κομματική συμπεριφορά μας εντός του Δ.Σ. (!!!), είναι … «προφάσεις εν αμαρτίαις…».   

κ. Πρόεδρε,

είμαστε διατεθειμένοι, ανά πάσα στιγμή, να αντιπαρατεθούμε μαζί σας με στοιχεία και επιχειρήματα σε όποιο επίπεδο και με όποιο τρόπο επιθυμείτε. Εάν κρίνετε ότι η αντιπαράθεση αυτή μπορεί να γίνει και δια του τύπου, καμία αντίρρηση, τουναντίον. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε. Εσείς ή κάποια μέλη του συνδυασμού σας ;  Εν πάσει περιπτώσει, επί του παρόντος τούτο μόνον έχουμε να σας προτείνουμε :

Ψυχραιμία κ. Πρόεδρε.      

 

Σημείωση: Η ανωτέρω ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της Λάρισας την 17.05.2009

 

 

All rights reserved. Copyright 2006-2014 spdl.gr. Designed & developed by IRiS Design. Checked at January 2014.